اسپکترومتر جرمی

بررسی هورمون های استروئیدی با LC-MS/MS

آنالیز هورمون های استروئیدی با LC-MS/MS

 

دستگاه آنالیتیکال کروماتوگراف مایع – طیف سنج جرمی متوالی یا LC-MS/MS ترکیبی از قدرت جداسازی کروماتوگراف مایع با قابلیت آنالیز جرمی حساس و انتخابگر اسپکترومتری جرمی triple quadrupole می باشد. این روش که در آن یک طیف سنج جرمی به طیف سنج جرمی دوم متصل می شود، زمانی مورد استفاده قرار می گیرد که یک یونیزاسیون برای رسیدن به حساسیت مورد نظر کافی نیست. LC-MS/MS در مدت زمان کمتری با دقت و حساسیت بالاتر آنالیز نمونه را انجام داده و نتایجی قابل اطمینان و با ثبات ارائه می دهد.

امروزه از طیف سنج های جرمی متوالی جهت تعیین کمی و کیفی اجزای بسیاری از ترکیبات پیچیده موجود در طبیعت و صنعت استفاده می شود. رایج ترین روش بیو آنالیتیکال که امروزه مورد استفاده قرار می گیرد تکنیک کروماتوگرافی مایع- تندم مس می باشد و در مطالعات سم شناسی، دوپینگ و تجزیه و تحلیل کمی دارو ها در مایعات بیولوژیکی بکار می رود. Liquid Chromatography-Tandem Mass Spectrometry روشی متنوع، قوی و حساس است و تقریباً برای تمام مولکول های کوچک مورد استفاده قرار می گیرد. طیف سنج جرمی LC-MS/MS در طی 15-10 سال گذشته در آزمایشگاه های بالینی رشد چشمگیری داشته است.

هورمون های استروئیدی

هورمون ها مولکول هایی هستند که عمدتاً توسط غدد درون ریز بدن تولید و ترشح می شوند. آنها از طریق جریان خون به سلول های اندام های مختلف هدف انتقال می یابند و به صورت فیزیولوژیکی و بالینی به عنوان تنظیم کننده واکنش های بیولوژیکی متنوع شناخته می شوند. به عبارت دیگر، نقش اصلی آنها هماهنگ کردن پاسخ های فیزیولوژیکی و رفتاری است. هورمون های استروئیدی از کلسترول بدست می آیند و مولکول های محلول در چربی هستند. این هورمون ها با کنترل متابولیسم، انتقال نورون ها و سیگنال های داخلی سلول، نقش مهمی در عملکرد مناسب بدن دارند. علاوه بر آن استروئید ها نه تنها نقش تسکین و جلوگیری از تشنج دارند، بلکه در درمان سرطان نیز مؤثر هستند. بنابراین تعیین کمی استروئید ها در نمونه های بیولوژیکی یک ابزار مهم در تحقیقات بالینی است.
انواع اصلی هورمون های استروئیدی شامل استروژن ها، آندوژن ها و پروژسترون ها می باشد. اندازه گیری هورمون های استروئیدی در تحقیقات بالینی، ارزیابی سلامت عمومی و مراقبت از بیمار به طور گسترده ای مورد استفاده قرار می گیرد. هورمون های استروئیدی در ماتریس های مختلف شامل سرم، پلاسما و ادرار اندازه گیری می شوند.

بررسی هورمون های استروئیدی با LC/MS/MS

آنالیز هورمون های استروئیدی با دستگاه طیف سنج جرمی متوالی LC-MS/MS

بررسی هورمون های استروئیدی با دستگاه Triple Quadrupole LC/MS/MS

بسیاری از هورمون های استروئیدی دارای وزن مولکولی یکسان هستند، بنابراین اندازه گیری هورمون های استروئیدی توسط طیف سنج جرمی مزایای متفاوتی به وجود می آورد. به دلیل انعطاف پذیری دستگاه، چندین آنالیت گوناگون را می توان در یک اجرا اندازه گیری کرد که امکان گزارش چندین آنالیت در یک نمونه را فراهم می کند. علاوه بر آن، استفاده از اسپکترومتر جرمی می تواند محدوده دینامیکی وسیعی را که معمولاً در هورمون های استروئیدی مشاهده می شود، پشتیبانی کند. بنابراین تفاوت در محدوده غلظت بین آنالیت ها را پشتیبانی می کند.

در تحقیقی، برای تعیین میزان هورمون های استروئیدی در سرم انسانی از دستگاه اسپکترومتر جرمی LC-MS/MS استفاده شد. پس از مراحل آماده سازی نمونه و تهیه منحنی کالیبراسیون آزمایش انجام شد و نتایج مربوطه بدست آمد. نتایج بدست آمده نشان می دهد دستگاه کروماتوگراف مایع – طیف سنج جرمی متوالی روشی قوی، بسیار حساس و سریع برای آنالیز هورمون های استروئیدی می باشد.

دیگر کاربرد های دستگاه طیف سنج جرمی LC-MS/MS

  • تعیین ملامین در پودر شیر با استفاده از اسپکترومتر جرمی کروماتوگراف مایع − تندم مس
  • اندازه گیری سریع امپرازول در پلاسمای انسان با دستگاه آنالیتیکال LC-MS/MS
  • بررسی آفت کش ها در آب آشامیدنی با دستگاه کروماتوگرافی مایع − اسپکترومتر جرمی متوالی
  • تجزیه و تحلیل دارو های ضد صرع توسط دستگاه آزمایشگاهی triple quadrupole LC/MS/MS
  • آنالیز سولفامیک اسید در کود با دستگاه کروماتوگراف مایع – طیف سنج جرمی متوالی
  • بررسی آنتی بیوتیک های بتا-لاکتام در پلاسمای انسان با تکنیک LC-MS-MS
  • تجزیه و تحلیل فنول های موجود در آب با استفاده از دستگاه اسپکترومتر جرمی LC/MS/MS

 

شرکت ری نور آزما با سابقه ای درخشان در زمینه فروش تجهیزات آزمایشگاهی در ایران، با کادری مجرب آمادگی خود را جهت ارائه هرگونه خدمات مشاوره و فروش در زمینه تجهیزات آنالیتیکال و عمومی آزمایشگاهی از جمله انواع دستگاه های کروماتوگراف مایع – طیف سنج تندم مس (LC-MS/MS) اعلام می دارد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *