دستگاه اسپکتروسکوپی مادون قرمز تبدیل فوریه FTIR، یکی از تجهیزات آنالیتیکال آزمایشگاهی است که برای شناسایی مواد شیمیایی در طیف وسیعی از کاربرد ها مورد استفاده قرار می گیرد. تکنیک طیف سنجی مادون قرمز FTIR یک روش حساس، سریع و غیر مخرب است که با شناسایی گروه های عاملی ترکیبات، به یافتن ساختار یک ترکیب کمک می کند. نمونه هایی نظیر رنگ ها، چسب ها، رزین ها، پلیمر ها، روکش ها و دارو ها با روش اسپکتروفتومتر مادون قرمز قابل شناسایی هستند و همچنین ابزاری بسیار مفید و مناسب برای شناسایی و تشخیص آلاینده های آلی می باشد. FTIR داده های آنالیز را براساس ترکیب شیمیایی و حالت فیزیکی نمونه ارائه می دهد.
علاوه بر این، حساسیت و دقت آشکارساز های اف تی آی آر همراه با طیف گسترده ای از محاسبات نرم افزاری به طور قابل توجهی کاربرد طیف سنجی مادون قرمز را برای آنالیز های کمی افزایش می دهد. اسپکتروسکوپی IR تبدیل فوریه در آنالیز طیف گسترده ای از محصولات کشاورزی نیز موفقیت آمیز بوده است و به عنوان مثال کتان، گندم، ذرت، جو و دانه سویا با این روش قابل آنالیز هستند.
گندم یکی از مهمترین غلات جهان است و در کشورهای در حال توسعه به عنوان غذای اصلی مصرف می شود. همچنین ارزانترین، اصلی ترین و مهمترین منبع کربوهیدرات در رژیم غذایی روزانه انسان ها است و در بسیاری از کاربرد های صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد. علاوه بر کربوهیدرات ها، حاوی ترکیبات ارزشمندی مانند پروتئین، مواد معدنی و ویتامین ها می باشد. در حال حاضر، افزایش کیفیت دانه های گندم در حال تبدیل به یک موضوع گسترده در علوم محصولات است. کیفیت گندم به طور مستقیم تحت تأثیر عوامل مختلف محیطی قرار می گیرد و از این رو بررسی و آنالیز کیفیت دانه های گندم اهمیت بسیاری دارد.
برای بررسی تفاوت در دانه های مختلف گندم، تکنیک های مختلفی استفاده می شود که شامل اسپکتروفتومتر مادون قرمز تبدیل فوریه FTIR، طیف سنجی جذب اتمی AAS و تکنیک های دیگر است. طیف سنجی Fourier transform infrared یکی از مهمترین و جدیدترین ابزار مورد استفاده برای تجزیه و تحلیل پارامتر های مختلف کیفیت گندم است.
در این مطالعه، انواع مختلف گندم برای ارزیابی کیفی پس از مراحل آماده سازی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند و با استفاده از تکنیک FTIR شناسایی شدند. پیک های آب در محدوده 1.640cm-1 و 3300cm-1 بر اساس گروه عاملی H و OH مشاهده شد. پیک های پروتئین در محدوده 1600cm-1 تا 1700cm-1 و 1550cm-1 تا 1570cm-1 به ترتیب برای پیوند های آمید I و آمید II مشاهده شد که آمید I از کشش C = O گروه پپتید در پروتئین و آمید II عمدتاً از خمیدگی NH و کشش CN بوجود می آید. پیک های چربی نیز در این محدوده ها مشاهده شدند. بر اساس پیوند C-H و همچنین نشاسته پیک هایی در محدوده 2800cm-1 و 3000cm-1 (منطقه کشش C-H) و در محدوده 3000cm-1 و 3600cm-1 (منطقه کشش O-H) مشاهده شد.
FTIR براساس گروه های عاملی و پیک ها، مقدار رطوبت، پروتئین، چربی، خاکستر، کربوهیدرات و سختی دانه های گندم را تعیین می کند. این تحقیق به وضوح نشان داد که تفاوت های معنا داری در خواص فیزیکی و شیمیایی انواع مختلف گندم وجود دارد. FTIR روشی عالی، بسیار سریع، قابل اعتماد و ارزان است که می تواند به طور مؤثر برای ارزیابی پارامترهای مختلف گندم استفاده شود.
شرکت ری نور آزما با سال ها سابقه درخشان در زمینه تجهیزات آزمایشگاهی، فعال در حوزه فروش، سرویس و خدمات پس از فروش دستگاه های عمومی، آنالیتیکال و قطعات یدکی در سراسر ایران می باشد.
یک محیط کشت معمولاً حاوی عناصری است که طیف وسیعی از غلظتها را شامل میشود،…
چربی ها و روغن های خوراکی عمدتاً از تری گلیسرول ها (TAGs) بوجود می آیند…
دستگاه کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC)، فرآیندی برای جداسازی، شناسایی و تعیین کمیت اجزا…